Nordlys

Mennesker fra hele verden drømmer om å oppleve naturens under på den arktiske himmelen og få steder i verden kan du få sett dette lys showet bedre enn Nord Norge

For lokalbefolkningen i Nord-Norge er nordlyset en del av hverdagen og en kilde til kunst, mytologi og legender, mens for andre hvor vakker naturvitenskapen kan være.  Det blir sagt at nordlyset vil avta i styrke og vises sjeldnere de neste ti årene, men ikke i nord. Ifølge forsker Truls Lynne Hansen ved Tromsø Geofysiske Observatorium er det rundt Oslo og lenger sør det blir færre nordlysopplevelser mens i Nord-Norge vil det ikke bli noen forskjell.

På et grunnleggende nivå er nordlyset ganske enkelt å forklare: Lysene kommer om kvelden og natten når himmelen er mørk. Det er som en himmelsk ballett av lys som danser over nattehimmelen. Fargen er lysende grønn, gjerne med et snev av rosa langs kanten og noen ganger med en dyp lilla kjerne. Det er lettest å oppleve lys showet fra slutten av september til slutten av mars når det er mørkt fra tidlig ettermiddag til sent på morgenen.

Bestilling av tur gjøres enten direkte til Arctic Event Balsfjord på mobil +47 90776713 eller på mail til : post@arcticeventbalsfjord.no

Finner oss også på : www.visittromso.no

Å få sett Nordlyset avhenger litt av været, og best er det så klart når det er skyfritt. Men med minibussen kjøre vi litt rundt i nærområdet av Tromsø da det mange ganger kan være gode forhold litt lenger inn mot Målselv eller Finnland mens det kan være dårlig på ytre strøk og vice versa.

Inkludert i turen er kaffe og en kjeks/kakebit. Ellers bør en ha på/med seg litt varme klær, lue, votter og varme sko. Gjerne gjort et toalettbesøk før vi drar!

Oppmøte er kl 18:00 på parkeringsplass vis a vis inngangsparti Radisson Blu Hotel i Sjøgata 7 i Tromsø. Varighet ca 5-6 t.

Fv293 32, 9042 Laksvatn, Norge